مرکز تخصصی چاپ و تکثیر CD - DVD

اخبار فن آوری و اطلاعات

چهارشنبه 18 خرداد 1401
بسیاری از ما اطلاعاتی را داریم که نمی‌خواهیم دیگران به آن‌ها دسترسی داشته باشند.این اطلاعات می‌توانند صورت‌های مالی محرمانه، برخی مکالمات شخصی یا حتی وب‌سایتی باشد که نخواهیم دیگران در مورد آن بدانند. بسیاری از موارد پیش آمده که ما می‌خواهیم پنچره‌ی محرمانه‌ی خود را از دید دیگران مصون نگه داریم و با این کار جلوی کنجکاوی بیشتر دیگران را بگیریم. در این مقاله شما را با یک برنامه بسیار کارآمد در این زمینه آشنا می‌کنیم. HiddeX  برنامه کوچک و کم حجمی (حدود 270 کیلوبایت) است که نیازی به نصب هم ندارد و در واقع پرتابل است. این برنامه تمام آن چیزی است که برای پنهان کردن اطلاعات شخصی خود نیاز دارید. با استفاده از میانبر صفحه کلید یا ماوس، هر پنجره‌ای که بخواهید (بازی، فیلم، موسیقی یا مرورگر اینترنت) به کمک این برنامه از دید سایرین پنهان خواهد ماند. این برنامه می‌تواند بدون بستن یک برنامه آن را از نوار وظیفه شما پاک کند آنهم فقط با یک کلیک ساده (یا استفاده از یک میانبر صفحه کلید) و البته به همان سادگی آن را برایتان برگرداند. به کمک رابط کاربری ساده‌ای که برای این برنامه طراحی شده است، استفاده از آن نیز مثل آب خوردن برایتان ساده خواهد بود. با اجرای برنامه شما لیستی از برنامه‌های در حال اجرا در رایانه خود مشاهده خواهید کرد و در زیر بخش زیرین آن نیز می‌توانید لیست برنامه‌های پنهان شده خود را ببینید. تمام آنچه که نیاز دارید این است که پنجره مورد نظر خود را با دوبار کلیک به بخش پایینی منتقل کنید. HiddeX همچنین به شما این امکان را می‌دهد تا نوع برنامه یا سرویسی را که می‌خواهید پنهان کنید، مشخص نمایید. این قسمت که در تصویر زیر به خوبی نشان داده شده است به شما این امکان را می‌دهد تا بین سه گزینه مختلف نوع برنامه را مشخص کنید.   HiddeX-2.3 جنبه‌ی جالب دیگر این برنامه این است که می‌توانید به یک میانبر صفحه کلید نیز پنجره مورد نظر خود را پنهان کنید. تنها کافی است پس از فشردن ناحیه‌ی H/S کلیدهای میانبر مد نظر خود را فشار داده و سپس apply را انتخاب کنید. در بخش ماوس نیز می‌توانید از سه گزینه‌ی کلیک وسط، اسکرول کردن، استفاده کنید. به علاوه شما می‌توانید عملکرد این برنامه را برای فعالسازی پنجره یا اجرای خودکار و بسیاری از دیگر قابلیت‌های دیگر کنترل کنید (بیخود نمیگن فلفل نبین چه ریزه!).
شنبه 21 تير 1399
طبق گزارش سایت The Verge، مایکروسافت ممکن است دو سیستم‌عامل ویندوز فون و ویندوز RT را همانند اندروید، رایگان کند. یکی از دلایل اصلی موفقیت اندروید، رایگان بودن این سیستم‌عامل است. به همین دلیل، شرکت‌ها و کمپانی‌های سازنده‌ی قطعات دیجیتالی، برای ساخت محصولات اندرویدی، نیازی به پرداخت وجه به گوگل برای گرفتن گواهینامه ندارند. البته این موضوع کمی هم بد نامی برای اندروید داشته زیرا باعث حضور انواع و اقسام گوشی‌ها و تبلت‌های چینی ارزان‌قیمت و بی‌کیفیت در بازار شده است. حال مایکروسافت قصد دارد با رایگان کردن ویندوز فون و ویندوز RT به جنگ اندروید رود و بازار را با گوشی‌ها و تبلت‌های ویندوزی اشباع کند. به علاوه کمپانی‌های سازنده‌های کامپیوترهای شخصی، ویندوز RT را کاملا به فراموشی سپرده اند و این کار باعث خواهد شد تا روح تازه‌ای در بدن ویندوز RT دمیده شود.
شنبه 21 تير 1399
محققان هاروارد روباتی ۱۰ دلاری ساخته‌اند که هدف از آن آموزش کدنویسی به کودکان است. این روبات آموزشی AERobot نام دارد و برای برنامه‌ریزی آن نیازی به یادگیری زبان خاصی نیست. روبات AERobot را می‌توان با استفاده از پورت USB به کامپیوتر متصل کرد. توسعه‌دهندگان این روبات، برای سهولت کدنویسی، زبان جدیدی را با عنوان minibloqs ارایه کرده‌اند که در واقع یک زبان نیست، بلکه مجموعه‌ای از دستورات تصویری است که با قراردادن آن‌ها زیر هم و با ترتیب مشخص، می‌توان روبات را برنامه‌ریزی کرده و رفتار آن را در حالات مختلف تغییر داد. این روبات با در نظر گرفتن بودجه‌ی محدود مدارس ساخته شده که هزینه‌ی ساخت ۱۰ دلاری آن، گویای این مساله است. در این روبات آموزشی از موتورهای ویبره، ال‌ای‌دی و انواع سنسورها استفاده شده است. می‌توان این روبات را برای تعقیب خط، مواجهه با موانع و عبور از آن‌ها و همچنین روشن شدن ال‌ای‌دی با رنگ‌های مختلف در شرایط متفاوت برنامه‌ریزی کرد. روبات آموزشی دانشگاه هارواد جایزه‌ی اول مسابقات AFRON 2014 را از آن خود کرده است. این مسابقه میان توسعه‌دهندگانی که روبات آموزشی با هزینه‌ی کم می‌سازند، برگزار می‌شود.
شنبه 21 تير 1399
چاپ مستقیم سطوح چاپ شونده با فرم چاپی تماس پیدا می کند. مثل: لترپرس-کلیشه-طلاکوب فلکسو-چاپ گراور.....        چاپ غیرمستقیم سطوح چاپ شونده با فرم چاپی تماس ندارد، بلکه پلیت با واسطه ای به نام لاستیک یا فرم چاپ تماس پیدا کرده و پس از مرکب گرفتن این واسطه، سطح چاپ شونده با ان برخورد می کند و مرکب می گیرد. مثل: افست-چاپ بالشتکی (تامپو پرینت)        چاپ غیر تماسی سطح چاپ شونده با فرم چاپی و با واسطه در ارتباط و تماس نیست بلکه با مکانیسم های دیگری مثل: استفاده از الکتریسیته ساکن یا پاشیدن جوهر به صورت هدایت شده، عمل چاپ انجام می شود. مثل: فتوکپی – پرینتر اینک جت.         چاپ تماسی کلیه روش های چاپ متعارف که در انها فشار مکانیکی نسبتا زیادی به سطح چاپ پذیر وارد می شود.  
شنبه 21 تير 1399
چاپ قوطی های فلزی در "نمایشگاه یورو کن تک".این نمایشگاه فرصتی عالی برای فعالان مختلف در این حوزه از صنعت فراهم نموده تا گرد هم ایند و با آخرین فناوری های موجود در این عرصه آشنا شوند. بازدیدکنندگان با حضور در رویداد آتی یورو کن تک(Euro CanTech) که از 19 تا 21 مارس در شهر میلان ایتالیا برگزار خواهد شد می­توانند با آخرین پیشرفت­های شرکت ترلبورگ (Trelleborg) در زمینۀ تجهیزات چاپ آشنا شوند. این شرکت همکاری نزدیکی با دیگر سازندگان چاپگر در سراسر اروپا دارد تا بتواند محصولات تولیدی خود را به محصولاتی تبدیل نماید که بتوان از آنها در طول تولید قوطی­های فلزی استفاده نمود. ماتیاس هورن مدیر فروش منطقه­ای (اروپا، خاورمیانه و آفریقا) شرکت ترلبورگ می­گوید:" بلنکت ­های تولیدی ترلبورگ می­توانند در هر دستگاه چاپی که تصور می­کنید مورد استفاده قرار می­گیرند، از چاپ مجله گرفته تا دکورهای فلزی و از تولیدات تجاری عمومی گرفته تا چاپ­های خاص و سفارشی. بازار چاپ روی قوطی­ها، نظیر چاپ روی قوطی نوشیدنی­ها، بازار رو به رشدی بوده و پرینتک (Printec) یک برند مهم در این زمینه محسوب می­شود. نام پرینتک مترادف است با  برتری کامل در زمینۀ بسته بندی و چاپ روی نوشیدنی­ ها." ما در هر کشور اروپایی، همکاری نزدیکی باچاپخانه دارانی داریم که به چاپ روی قوطی­های آلومینیومی مشغول هستند. این یک حوزۀ کاملا تخصصی است که انعطاف­ پذیری بالایی داشته و فعالان این حوزه به دنبال ارائه کیفیتی قابل قبول برای چاپ و ساخت قوطی­های آلومینیومی می­باشند که برندهای معتبری در این زمینه وجود دارند. پرینتک یکی از نام­هایی است که در این حوزه فعالیت عمده دارد و به شرکت­های بزرگ تولیدکنندۀ نوشیدنی کمک می­کند تا چاپ آنها روی قوطی بسیار چشم­گیر بوده و در قفسه­ های فروشگاهی، توجه همگان را به خود جلب نمایند. پرینتک می­ تواند بلنکت­ های تولیدی خود را در هر شکل و هر اندازه تولید نماید و از آنها در تولید قوطی­های یک، دو یا سه تکه استفاده نماید. فرمول درج برچسب­های روی قوطی­ ها مطابق با نیازهای چاپگرها توسعه یافته است.   به نقل از Meprinter/ایپینا
شنبه 21 تير 1399
ایرنا نوشت: تصاویر ماهواره‌ای که ناسا از وضعیت آب و هوایی ایران در سوم آوریل 2018 (14 فروردین 97) و 28 مارس 2019(8 فروردین 98) منتشر کرده، از اختلاف قابل‌توجه میزان بارندگی‌های سال گذشته و امسال در کشورمان، حکایت دارد. سازمان فضایی آمریکا (ناسا) با انتشار تصاویر ماهواره‌ای، میزان بارندگی‌های سنگین اخیر در ایران را با زمان مشابه در سال گذشته مقایسه کرد و نوشت: اگرچه بروز سیل‌های فصلی با پایان زمستان و آغاز بهار در منطقه خاورمیانه چیز عجیب و جدیدی نیست اما بارش‌های امسال در بخش‌هایی از عراق، ایران، سوریه و افغانستان شدید بوده‌اند. با استفاده از ترکیب طیف نورهای مرئی و فرو سرخ به‌کار رفته در تصویر ماهواره‌ای که ماه مارس امسال (فروردین 98) از شرایط جوی ایران گرفته‌شده است، به‌راحتی می‌توان خروج رودها از مسیر خود و سرایت آب به دشت‌های سیلابی و کویرها را مشاهده کرد.  ناسا در بخش دیگری از گزارش خود دراین‌باره نوشت: به گزارش رسانه‌های خبری و آژانس‌های امدادی دست‌کم یک هزار و 900 شهر و روستا در 31 استان ایران با سیلاب درگیر شده‌اند؛ سیلابی که به مرگ بیش از 60 نفر و آواره شدن هزاران نفر دیگر منجر شد.  ورود آب‌های ناشی از سیلاب، هزاران میلیون دلار به زمین‌های زراعی خسارت وارد کرده و محصولات آن‌ها را از بین برد. بخش‌هایی از استان گلستان (در بارندگی‌های سنگین اخیر) 70 درصد از بارش سالیانه خود را تنها در یک روز دریافت کرد.  وقوع سیل‌های ناگهانی به‌طور خاص در حوالی شیراز شدت داشت، چندین سد در جنوب غرب ایران در معرض خطر سرریز قرار گرفتند و هزاران جاده و پل از بین رفت.  به گزارش ایرنا، آمار ارائه‌شده از سازمان ایرانی مربوطه، نیز گزارش ناسا را تائید می‌کند.  میزان بارندگی‌ها در سال آبی 97-96، محدود به 171 میلی‌متر بود که با توجه به کاهش 27 درصدی بارش‌ها نسبت به سال پیش از خود، به یکی از خشک‌ترین دوره‌های جوی ایران در 50 سال اخیر تبدیل شد. این در حالی است که به گفته رضا اردکانیان وزیر نیرو، میزان بارش باران در سال آبی 97-98، یعنی از اول مهرماه تاکنون، به 265 میلی‌متر رسیده که از میانگین بارش‌ها در نیم‌قرن اخیر، 40 درصد بیشتر است. سال آبی به یک دوره دوازده‌ماهه برای سنجش میزان بارندگی در یک ناحیه گفته می‌شود که در ایران از ابتدای پائیز تا پایان تابستان را دربرمی گیرد.
يكشنبه 21 دي 1399
افزایش سرعت گردش زمین به دور محور خود ممکن است موجب شود برای هماهنگی ساعت نجومی و ساعت اتمی به کم کردن یک ثانیه کبیسه نیاز باشد حتی زمان از آثار سال ۲۰۲۰ در امان نماند. به گزارش لایو ساینس، سریع‌ترین ۲۸ روز ثبت‌شده (از سال ۱۹۶۰) هم در سال ۲۰۲۰ اتفاق افتاد و زمین چند میلی‌ثانیه سریع‌تر از حالت معمول چرخش به دور محورش را کامل کرد. این مسئله به‌خودی‌خود نگران‌کننده نیست. گردش سیاره در تمامی زمان‌ها تحت ‌تأثیر عواملی مانند فشار اتمسفر، باد، جریان‌های اقیانوسی و حرکت هسته اندکی تغییر می‌کند. البته تغییر سرعت چرخش زمین برای وقت‌نگهداران بین‌المللی دردسرساز است که از ساعت‌های اتمی بسیار دقیق برای تعیین ساعت هماهنگ جهانی (UTC) که همه ساعت‌ها با آن تنظیم می‌شوند، استفاده می‌کنند. وقتی زمان نجومی که بر اساس مدت یک دور کامل چرخش زمین به دور خود تنظیم می‌شود، بیش از ۰٫۴ ثانیه از UTC انحراف پیدا کند، UTC باید دوباره تنظیم شود. تاکنون این تنظیمات از اضافه کردن «ثانیه‌ی کبیسه» به سال در پایان ژوئن یا دسامبر تشکیل می‌شد که زمان نجومی و زمان اتمی را هماهنگ می‌کند. علت اضافه شدن ثانیه‌ی کبیسه آن بود که سرعت کلی گردش زمین از آغاز اندازه‌گیری‌های دقیق ماهواره‌ای در اواخر دهه‌ی ۱۹۶۰ و اوایل ۱۹۷۰، در حال کند شدن بوده است.   طبق اعلام مؤسسه ملی استاندارد و فناوری آمریکا (NIST) از سال ۱۹۷۲، دانشمندان ثانیه‌های کبیسه را به‌طور متوسط هر یک سال‌ و ‌نیم اضافه کرده‌اند. آخرین مورد اضافه‌شده مربوط به سال ۲۰۱۶ بود که در شب سال نو میلادی، به ۲۳ ساعت و ۵۹ دقیقه و ۵۹ ثانیه، یک ثانیه‌ی کبیسه‌ اضافه شد. بر اساس گزارش Time and Date، شتاب اخیر چرخش زمین موجب شده است که دانشمندان برای اولین ‌بار در مورد ثانیه‌ی کبیسه‌ی منفی صحبت کنند؛ به ‌جای اضافه کردن یک ثانیه، ممکن است لازم باشد یک ثانیه کم شود. علت آن است که میانگین طول یک روز ۸۶,۴۰۰ ثانیه است؛ اما یک روز نجومی در سال ۲۰۲۱ به‌طور متوسط حدود ۰٫۰۵ میلی‌ثانیه کوتاه‌تر خواهد بود. در طول یک سال، این پدیده موجب تأخیری به اندازه‌ی ۱۹ میلی‌ثانیه در زمان اتمی خواهد شد. پیتر ویبرلی از آزمایشگاه ملی فیزیک بریتانیا، می‌گوید: اگر سرعت گردش زمین افزایش بیشتری پیدا کند، کاملا محتمل است که یک ثانیه‌ی کبیسه‌ی منفی لازم باشد؛ اما هنوز خیلی زود است که بگوییم این مسئله احتمالا رخ خواهد داد. همچنین مباحث بین‌المللی درمورد آینده‌ی ثانیه‌های کبیسه در حال انجام است و این احتمال نیز وجود دارد که نیاز به یک ثانیه‌ی کبیسه‌ی منفی موجب شود ثانیه‌ی کبیسه برای همیشه کنار گذاشته شود.» از نظر نجومی، سال ۲۰۲۰ سریع‌تر از حالت عادی بود. بر اساس اطلاعات Time and Date، زمین رکورد قبلی کوتاه‌ترین روز نجومی را که در سال ۲۰۰۵ ثبت ‌شده بود، ۲۸ بار شکست. کوتاه‌ترین روز آن سال (۵ جولای)، گردش کامل زمین به دور خود، ۱٫۰۵۱۶ میلی‌ثانیه سریع‌تر از حالت عادی ( ۸۶۴۰۰ ثانیه) طول کشید. کوتاه‌ترین روز سال ۲۰۲۰، روز ۱۹ جولای بود که زمین یک دور گردش را ۱٫۴۶۰۲ میلی‌ثانیه سریع‌تر از ۸۶,۴۰۰ ثانیه کامل کرد. ثانیه‌های کبیسه موافقان و مخالفان خود را دارد. آن‌ها برای اطمینان از این موضوع استفاده می‌شوند که مشاهدات نجومی با زمان ساعت هماهنگی دارند؛ اما برای برخی از برنامه‌های ثبت داده و زیرساخت‌های مخابرات می‌تواند دردساز باشد. برخی از دانشمندان اتحادیه بین‌المللی مخابرات پیشنهاد کرده‌اند که اجازه داده شود فاصله‌ی زمان نجومی و زمان اتمی به‌حدی افزایش پیدا کند که وقتی «ساعت کبیسه» نیاز باشد، اختلال‌های مخابراتی به حداقل برسد. سرویس بین‌المللی چرخش زمین و سامانه‌های مرجع (IERS) در پاریس مسئول تعیین این مسئله هستند که آیا به افزودن یا کم کردن یک ثانیه کبیسه نیاز است یا نه. طبق گزارش‌ها، در حال ‌حاضر IERS برنامه‌ای برای افزودن ثانیه‌ی کبیسه‌ی جدید ندارد. .منبع زومیت
شنبه 20 فروردين 1401
ایلان ماسک در مراسم افتتاحیه‌ی کارخانه‌ی جدید تسلا در آستین تگزاس گفت که این شرکت به‌دنبال توسعه‌ی روبوتاکسی‌هایی با ظاهر آینده‌نگرانه است. مدیرعامل تسلا همچنین اعلام کرد این شرکت، تاکسی‌ها را در مقیاس وسیع تولید خواهد کرد و اطمینان حاصل می‌کند که همه‌ی آن‌ها کاملاً خودران باشند. اگر چنین وسیله‌ی نقلیه‌ای ساخته شود، تسلا می‌تواند آن‌ها را به شرکت‌هایی مثل اوبر بفروشد یا حتی کسب‌وکار حمل‌ونقل خود را برای رقابت با لیفت و اوبر راه‌اندازی کند. به گزارش  از رویترز، ایلان ماسک قبلا اعلام کرده بود که تسلا قصد دارد در سال ۲۰۱۹ ربوتاکسی‌های کاملاً مستقلی تولید و در سال ۲۰۲۰ آن‌ها را در بازار ایالات متحده عرضه کند. مشخص نیست که چرا این طرح به حالت تعلیق درآمده است؛ اما این مورد به‌احتمال زیاد به بیماری کرونا مرتبط بوده است؛ زیرا این ویروس همه‌گیر کار را برای شرکت‌ها سخت کرد، به‌طوری‌که قادر به استفاده از همه‌ی ظرفیت تولیدی خود نبودند. با بازگشت اوضاع جهان به حالت عادی، تسلا می‌تواند جاه‌طلبی‌های روبوتاکسی خود را از سر بگیرد.  
سه شنبه 9 خرداد 1402
شصت و سه درصد گذشته، حال و آینده شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای   لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد. کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته، حال و آینده شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد. ورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد. کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته، حال و آینده شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.
سه شنبه 31 مرداد 1402
دهه ۱۹۳۰ هم در صحنه‌ی جهانی و هم در دنیای علم فیزیک هسته‌ای، دورانی جذاب و بحث‌برانگیز بود. از نظر اقتصادی، رکود بزرگ به افزایش بیکاری و کاهش چشمگیر تولید صنعتی جهانی، تجارت خارجی، سرانه تولید ناخالص داخلی و رشد فزاینده‌ی فاشیسم منجر شد. اما درمیان آن رویدادهای ژئوپولیتیکی، انقلاب کوچکی در فیزیک بنیادی درحال وقوع بود: سفر به هسته‌ی اتم. در سرتاسر جهان، فیزیکدانان قطعات پازل فیزیک هسته‌ای، ازجمله رادیواکتیویته، کشف نوترون، پتانسیل استخراج انرژی از اتم‌ها و فرایندهای فیزیکی همجوشی و شکافت را در کنار هم می‌چیدند. رابرت اوپنهایمر پیش از آنکه رهبر پروژه منهتن شود و ساخت اولین بمب اتم دنیا را برعهده بگیرد، یکی از چندین دانشمندی بود که پیامدهای فیزیک هسته‌ای را تحت برخی از شدیدترین شرایط ممکن، یعنی درجریان فروپاشی گرانشی کلان‌جرم‌ترین ستارگان کیهان، مطالعه می‌کرد. اوپنهایمر در مجموعه‌ای از مقاله‌ها در اواخر دهه ۱۹۳۰، در کنار گروهی از دیگر فیزیکدانان برای اولین‌بار تعیین کرد که یک هسته‌ی اتمی منفرد یا آنچه امروزه به‌عنوان هسته‌ی «ستاره نوترونی» می‌شناسیم، برای فروپاشی کامل به پدیده‌ای به نام «ستاره تاریک» یا آنچه امروز «سیاه‌چاله» می‌نامیم، باید چقدر جرم داشته باشد. هرچند اوپنهایمر بیشتر به‌خاطر رهبری برنامه ساخت تسلیحات هسته‌ای ایالات متحده شناخته می‌شود، میراث اخترفیزیک او امروزه به‌عنوان مولفه‌ای کلیدی در درک ما از سیاه‌چاله‌ها و شکل‌گیری آن‌ها پابرجا است.    یک ستاره را تصور کنید: توده‌ای عظیم از جرم، تحت سلطه‌ی هیدروژن با کسر چشمگیری از هلیوم (به اضافه‌ی مقادیر کمی از سایر عناصر) به‌همراه نیروی عظیم گرانش که آن جرم را به‌طرز بی‌وقفه به درون می‌کشد. یک پرسش مهم و البته ساده که از مدت‌ها پیش ذهن فیزیکدانان را درگیر خود کرده، این بود: چرا این اجرام دراثر گرانش درخود فرو‌نمی‌ریزند؟ به‌عنوان مثال، ستاره‌ای مانند خورشید ما تقریبا ۳۰۰ هزار برابر زمین جرم دارد و بااین‌حال فقط در حد یک‌چهارم سیاره‌ی ما چگال است. برای آنکه این حجم عظیم از جرم با این چگالی پایین پایدار بماند، باید نوعی نیروی درونی وجود داشته باشد که در خود خورشید تولید بشود و گرانش را با موفقیت به عقب براند. چرا ستارگان دراثر گرانش درخود فرو‌نمی‌ریزند؟ آن نیرو چه می‌تواند باشد؟ از بین گزینه‌ها نمی‌توان احتراق شیمیایی را عامل پایداری خورشید دانست؛ زیرا در آن صورت ستاره‌ی ما به جای میلیاردها سال که براساس شواهد فراوان زمین‌شناسی تعیین شده است، فقط در حد هزاران سال عمر می‌کرد. انقباض گرانشی نیز درکار نیست؛ زیرا چگالی پایین خورشید مانع از آن می‌شود. نیروی مرموز نمی‌تواند نوعی تجدید سوخت مداوم نیز باشد؛ زیرا جرم افزوده‌شده مدار سیاره‌های درونی را به‌طرز محسوس تغییر می‌دهد. درعوض، باید نوعی واکنش جدید در هسته‌ی ستاره رخ دهد که شامل نیروهای هسته‌ای باشد. سرنخ قوی برای کشف نیروی نگهدارنده‌ی ستارگان به سادگی با نگاه‌کردن به دو واقعیت در کنار هم به‌دست آمد: خورشید و ستارگان عمدتا از هیدروژن و در درجه‌ی دوم از هلیوم ساخته شده‌اند. جرم نسبی هسته‌های هیدروژن و هلیوم: یک هسته‌ی هلیوم-۴ تقریبا ۰٫۷ درصد کم‌جرم‌تر از چهار هسته‌ی هیدروژن-۱ است.
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به مرکز چاپ سی دی می باشد.
طراحی سایت : ایران طراح